Balatonföldvár

Vizi élmények és kifinomult villák

Nyitóoldal > Balaton > Üdülőhelyek > Balatonföldvár
Üdülőtelepülés
Balatonföldvár

Az üdülőtelepülés a Balaton déli partján található, Balatonszárszó és Zamárdi között helyezkedik el. A köztereken található virágoskertek által a legszebb és a legismertebb fürdőtelepülések közé tartozik.

Ajánlott nyaralóink

Már 70571 Ft

Nyaralóház Földvar 6

Balatonföldvár
8 fő
1600 m
Már 38571 Ft

Nyaralóház Földvar 3

Balatonföldvár
6 fő
1500 m
Már 38571 Ft

Apartman Földvar 2a

Balatonföldvár
6 fő
1500 m
Már 38571 Ft

Apartman Földvar 2b

Balatonföldvár
8 fő
1500 m
Balatonföldvár

Üdülőhely hagyományos múlttal

Balatonföldvári kikötő

Balatonföldvár már a 19. század végétől fürdőtelepülés és 1950 óta önálló község. Akkoriban jómódú budapesti polgárok érkeztek ide, akik a hétvégéjüket töltötték itt. 1985 óta Kőröshegy, Kereki, Pusztaszemes és Bálványos is a nagyközséghez tartoznak. Így időközben a délipart legjelentősebb üdülőhelyévé lépett elő.

Ma Balatonföldvár modern, nagyon gondozott nyári pihenőhely mintegy 8000 vendégággyal. A festői szépségű parti sétányon haladva gyönyörködhetünk a naplementében. A strand egyszerre akár 5000 vendég számára is kínál helyet. A szabadtéri színpad, illetve a kertmozi kellemes esti kikapcsolódást kínál.

Balatonföldvár

Nagypolgári villák és nyugodt atmoszféra

Kvassay sétány Balatonföldvár

Földvár kiérdemelte, hogy a Balaton legszebb üdülőhelyei közé tartozzon. A virágokkal díszített városközpont, a pompás villák a parton és a szép kikötő teszik a települést egyedivé. A hosszú parti sétányról a strandon keresztül vezet az út a kikötőbe, ezen a úton sok különös gondossággal felújított 19. századi nagypolgári villát csodálhatunk meg.

Néhányat ezek közül a magánkézben lévő villák közül kicsi családi panziókká alakítottak át ezzel igényes szállást kínálnak a legjobb partközeli helyeken.

Ha átkelünk a 7-es főúton, akkor Földvárról a nyugodt Kőröshegyre jutunk, amely megtartotta falusias jellegét. Itt is sok a felfedezni való. A pompás borvidékeken kívül találhatunk itt hagyományos vendéglátóhelyeket, ahol kedvező áron élvezhetjük a hagyományos magyar konyhát.

Üdülőhelyek az északi parton
Üdülőhelyek a déli parton
Vegye fel velünk a kapcsolatot

(+36) 83/950-262

/Nyaralo24