Balatonszemes

Nyugalom és kikapcsolódás

Nyitóoldal > Balaton > Üdülőhelyek > Balatonszemes
Üdülőhely
Balatonszemes

Az egyik legrégebbi és legszebb nyaralóhely a Balaton déli oldalán. Szemes hozzávetőleg a déli part közepén terül el és Balatonlellétől keletre Balatonszárszótól nyugatra található.

Balatonszemes

Családbarát nyaralóhely

Balatonszemesi Élményfürdő a strandon

Már a középkorban is volt itt egy település, amelyhez szintén tartozott egy templom és egy kolostor. A törökök a 16. század vége fele építették meg a Bolondvárat, de ez mára már nem létezik.

Balatonszemes mindennek előtt a pihenni vágyók és gyermekes családok körében nagyon közkedvelt. A község jellemzően nyugodt, ám a vendégeknek minden elképzelhető kényelemet és jó infrastruktúrát kínál. A déli part központi fekvésének köszönhetően hamar és könnyen elérhető több más balatoni település is.

A kialakulás alapján Balatonszemes három részre különíthető el: az ófalu, a villanegyed a vasúton túl és a fürdőtelep a vasút és a Balaton-part között.

Balatonszemes

Felüdítő fürdőzés szép környezetben

Balatonszemes kikötő

A legszebb részek közé tartozik a part menti régi villasor, illetve a fákkal ölelt sétány, amely a két móló között terül el. A kikötő 1913-ban épült. A kikötőből sok hajókirándulás indul és programokat is szerveznek, mint például a szemesi napok.

Szemesen sok a felfedezni való. Érdemes például megtekinteni a postamúzeumot, amely a régió egyetlen még fennmaradt történelmi postaállomása. Az ófaluban található római katolikus templomba is megéri a betérés.

Balatonszemes nem a tömegturizmus helyszíne. A romantikus utcák sétára invitálnak úgy, mint a korábbi évszázadokban.

Üdülőhelyek az északi parton
Üdülőhelyek a déli parton
Vegye fel velünk a kapcsolatot

(+36) 83/950-262

/Nyaralo24