Strandajánló

Családosoknak, aktívan pihenőknek!

Nyitóoldal > Balaton > Balaton strandjai
Információk

Strandbelépők

A Balaton strandjai – melyekből majdnem 100-at találunk a tó körül – nagyjából felefele arányban ingyenesek, illetve fizetősek. Az ingyenes strandok a Balaton körül többnyire a tó déli oldalán találhatóak. A fizetős strandok általában többletszolgáltatásokat is nyújtanak a fürdőzők számára.

Minőségi strandok a Balatonnál

Strandi szolgáltatások

Balaton strandjai

Számos egyedi és különleges élményt nyújtó strand kezd kiemelkedni a „szolgáltatási versenyből”, amivel az adott településre tudja csábítani a fürdőzni vágyó vendégeket. Nem ritka már az sem, hogy a strand területén üzemel úszómedence, illetve élményfürdő is. Szinte kivétel nélkül bármelyik strandot is választjuk, alapszolgáltatásként vizesblokkok és büfék állnak rendelkezésre. A balatoni strandok 2004 óta versenyezhetnek – nevezés után – a különböző szolgáltatásaik összehasonlításával járó strandminősítésre, mellyel az úgynevezett Kék Hullám Zászlót érdemelheti ki. Több szemszögből minősítik a strandokat, mint például a vizesblokkok állapota, tisztasága, a játszóterek állapot és árnyékoltsága mellett még a parkolási és sportolási lehetőséget is figyelembe veszik a minősítés során. Ezen kívül fontos szerepet játszik a minősítésben még a vendéglátóhelyek kínálata és a strandok egyéb szolgáltatásai is. Ezek után kapja meg a strand a 3, 4, vagy 5 csillagos Kék Hullám Zászló minősítést.

Olvasson utána, hogyan is tud eljutni legkönnyebben a Balatonhoz

Strandtippek

Strandszemle és érdekességek

Különböző életkorú és érdeklődési körrel rendelkező ember utazik el a Balatonhoz, így a strandok – a szokásos fürdőzéssel egybekötött lángosozás mellett – igyekeznek az egyedi igényeket is kielégíteni. Aktív kikapcsolódást keresők, kisgyerekes családok, kerékpározók, kutyával érkezők, ingyenesen strandolók figyelem!

Vonyarcvashegyi strand

Aktív kikapcsolódás Az északi parton található Vonyarcvashegy nem csak borai és szállásai miatt közkedvelt, hanem aktív vízi sport és strand élete miatt is ismert a nyaralni érkezők körében. A település egyetlen strandján belül nagy kiépített wakeboard- és vízisípálya üzemel. Ezek mellet SUP, szörf és vízibicikli kölcsönzése is könnyedén elérhető a víz mellett. A strandröplabda pálya és a strandfoci szerelmesei is megtalálják saját aktív kikapcsolódásukhoz a lehetőséget, mivel több pálya is rendelkezésükre áll. Rendszeresek vízi aerobik órákkal és az animációs programok tartják fitten és vidáman a látogatókat. A strandon óriáscsúszda, vízi színpad és fitneszpark is található még.

Megéhezett ennyi sport után?

Gyerekbarát strandok

Gyerekbarát strand Számtalan gyerekbarát, családbarát stranddal találkozhatunk a Balaton körül. A Kék Hullám Zászló 5 csillagos minősítése mellett különdíjként a „Balaton Családbarát Strandja 2019” címet is kiérdemelte a bírák döntése alapján a gyenesdiási Diási Játék StrandDiási Játék Strand. A strand gyerekpancsolóval, hatalmas árnyékolt játszótérrel, animátorokkal - főszezonban -, mindennap gyerekeknek készült sportversenyekkel, játékos programokkal és mini diszkóval szórakoztatják a legkisebbeket. Míg az anyukák a picikkel a gyerekfoglalkozásokon szórakoznak, addig a strandon a nagyobb gyerekek apukáikkal is könnyedén elüthetik az időt. Strandröplabda pályák lelátóval, sakk és malom pályák, vízi foci, streetball és pingpong pályák állnak rendelkezésre.

Érdekli a balatoni programajánlónk? Kattintson ide!

Balatoni kerékpárút

Kerékpározóknak ötletek A Balatoni kerékpárút szinte az összes kisebbnagyobb strand mellett elhalad, így bármerre is járunk a bringakörúton, könnyedén időt szakíthatunk egy laza fürdőzésre. A Vonyarcvashegyi Lidó Strand és a Balatongyöröki Strand közvetlenül a biciklis út mellett helyezkedik el. Gyenesdiáson a Bringatanya népszerű fagyizó, mely mellett halad a bringakörút. Az épület oldalán bicikligumi automata működik. Kerékpárosoknak szóló komplex programokat szerveznek, szerviz lehetőséget biztosítanak, snack bár is üzemel Balatonfenyvesen a Bike Hungary bringa központjában, igényes környezetben. Szintén a körút mellett találjuk Balatonlellén a Napfény strandot, illetve továbbá Balatonlellén a Berzsenyi Dániel utcában közvetlenül a vízparton tudunk tekerni, ahogy egy gyors fürdőzés szinte kínálja magát a melegben. Siófok és Sóstó között a Szabadisóstó nevű vasúti megállója mellett egy újabb szabad strandot fedezhetünk fel, mely szintén közvetlenül a biciklis út mellett fekszik.

Esik az eső és nincs strandidő? Tippek rossz idő esetére.

Balatoni szabadstrand

Szabadstrandok Főleg a Balaton déli oldalán sorakoznak egymás után a kisebb nagyobb szabadstrandok. Majdnem mindegyik – annak ellenére, hogy nem szednek strandbelépőt – kulturáltan rendben tartott, többségük vizesblokkokkal felszereltek. A nagyobb forgalmú szabad strandokon több étkezési lehetőséget találunk, büfé és éttermek is üzemelnek. Egyik legismertebb szabad strand a Balaton déli partján, Balatonboglár területén található Platán Strand. Majd 10 hektáron fekszik és kb. 450m hosszú partszakasszal rendelkezik. Büfékkel, éttermekkel, játszóterekkel, sportolásra alkalmas területekkel – röplabda pálya, lábtenisz stb. – várja vendégeit az önkormányzat. Vízi bicikli kölcsönző és sok más egyéb szolgáltatás is elérhető. 2019-ben a Kék Hullám Zászló 5 csillagos minősítését érdemelte ki a strand. Hasonlóan jól felszerelt és fürdőző hely a Balatonlelle területén található Nyugati szabadtsrand is.

SZÉP-Kártyával is lehet fizetni több helyen a Balaton körül

Kutyás strandok Balatonnál

Kutyás strand Balaton partján Strandolás közben sem kell azon gondolkoznunk, hogy a kis kedvencünk mit csinálhat a szálláson, hisz több üdülőhely is rendelkezik hivatalos kutyás stranddal, szám szerint kettő 2019-ben. Balatonföldvári kutyás strand: A Balatonföldvári Kutyabarát Fürdőhely a település nyugati felén a Földvárt és Szárszót összekötő mellékutcáról a Rákóczi utcáról nyílik. Ingyenesen használható, a szabályokat – ami a bejáratnál található – be kell tartani. Fonyódi kutyás strand: Hiánypótlásként nyílt mega vízi rendőrség mögötti füves területen található kutyás strand. Nagy területtével, futópályaként használható füvesített részével, vizesblokkokkal és a stéggel igazi paradicsom a kutyával fürdőzők számára.

Házi kedvencekkel való utazáshoz információk

Témák
Vegye fel velünk a kapcsolatot

(+36) 83/950-262

/Nyaralo24