Balatonboglár

Borváros a déli parton

Nyitóoldal > Balaton > Üdülőhelyek > Balatonboglár
Üdülőhely
Balatonboglár

Balatonboglár város a Balaton déli partjának legismertebb üdülőhelyének számít. A 4500 lélekszámú település a délipart közepén helyezkedik el és az egyik oldalról Balatonlelle határolja a másik oldalról pedig Fonyód.

Ajánlott nyaralóink

Már 20000 Ft

Apartman Boglar 7

Balatonboglar
4 fő
1800 m
Már 22571 Ft

Apartman Boglar 16c

Balatonboglár
2 fő
400 m
Már 22571 Ft

Apartman Boglar 16d

Balatonboglár
2 fő
400 m
Már 22571 Ft

Apartman Boglar 16b

Balatonboglár
2 fő
400 m
Már 22571 Ft

Nyaralóház Boglar 15

Balatonboglár
4 fő
1800 m
Balatonboglár

Álomszép nyári üdülés

Balatonboglár Platán strand előtti tér

Ahogy a legtöbb déli parti üdülő településnél, ebben a városban is a 7 számú főút elválasztja az üdülőtelepet az állandóan lakott résztől. Az üdülőtelep a strand közvetlen közelében van és a szomszédtelepülésekkel összefüggően terül el. Különösen szép a nagy, gondozott Platán strand, amely az egyik legnagyobb strand az egész Balatonon.

A nyaraló vendégeknek mindenféle lehetőség adott, vízi bicikli kölcsönzés, strandröplabda, trambulin és természetesen sok büfé. A strandon található a kedvelt Aquapark sok csúszdával és más gyerekeknek való attrakcióval.

Nyáron vannak gyerekprogramok így például röplabda versenyek vagy a hal formájú felfújható csúszda.

Balatonboglár

Ismert borvidék

Balatonboglári partszakasz

A város messziről látható hegytetején található a gömb formájú kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra. A hegy lejtőjén két kápolna található (a Vörös Kápolna és a Kék Kápolna) ahol nyáron különféle kiállításokat lehet megtekinteni.

Ha déli irányba elhagyjuk a várost, akkor a 3500 hektáros borvidék közepére érünk, ahol az ismert BB borokhoz termesztik a szőlőt. Bogláron minden év augusztus 20-án nagy szüreti fesztivált rendeznek ahol a Balaton egész vidékéről származó borokat lehet kóstolni.

Üdülőhelyek az északi parton
Üdülőhelyek a déli parton
Vegye fel velünk a kapcsolatot

(+36) 83/950-262

/Nyaralo24