Balatonfüred

Előkelő üdülőhely az északi parton

Nyitóoldal > Balaton > Üdülőhelyek > Balatonfüred
Üdülőhely
Balatonfüred

Balatonfüred városa a tó északi részén fekszik a Balatoni Riviéra közepén. Füred a csodaszép sétányával és a sok parkkal talán a legszebb és legelőkelőbb fürdőhely a Balatonon.

Balatonfüred

Legismertebb fürdőhely a Balatonon

Balatonfüred part, Tagore sétány

Már 200 évvel ezelőtt is fürdőző vendégek keresték fel Balatonfüredet, nemcsak azért hogy élvezzék a Balatont, hanem a szénsavtartalmú forrás is nagyon kedvelt a mai napig is.

Akkoriban a leghíresebb személyiségek töltöttek el szép napokat például a egykori indiai miniszterelnök Indira Gandhi is volt itt egyszer gyógy kúrán.

Balatonfüred legszebb sétánya a Balatonparton van és Tagore sétánynak hívják. A Rabindranath Tagore a leghíresebb indiai költő 1926-ban itt tartózkodott és kigyógyították szívbetegségéből. Köszönetül hársfát ültetett a gyógy parkba ezzel egy ősrégi indiai hagyományt követett, amely szerint a fa ültetője hosszú életű lesz ha az elültetett fa gyökeret ver. Tagore ténylegesen 14 évet élt még és 1941-ben 80 évesen halt meg.

Balatonfüred

Nagy hagyományú pihenőhely

Balatonfüredi moló

Balatonfüred ma is megőrizte a régi idők báját a helység még mindig szemet gyönyörködtető. Az utcákat nagy árnyékot adó fák övezik és sok villa és udvarház követi egymást. A kikötő és a Gyógy tér között található a városi park amely több mint 100 éves és sok ritka növény termőhelye.

Még a 17. és 18. századból is sok régi épület maradt fent Füreden. A Kossuth Lajos-forrás kútháza, Pálóczi Horváth Ádám háza és Szécsényi Ferenc kastélya még ma is a város meghatározó szimbólumai. A legjelentősebb épületek közé tartozik a Horváth ház. Itt rendezték meg 1825-ben először a híres Anna-bált.

Balatonfüred

Igazi kikapcsolódás vakációra

Balatonfüred vitorláskikötő

Az egyedülálló fekvés, a számos forrás gyógyító hatása, a friss meg fűszeres balatoni borok és a helyi magyar emberek szívélyes vendéglátása különlegesen vonzó hellyé teszik Balatonfüredet.

A minden évszakban varázslatos természeti értékek, a Magyarország történelmével kapcsolatos kulturális hagyományok és a változatos rendezvények vonzzák a látogatókat a régióba.

Üdülőhelyek az északi parton
Üdülőhelyek a déli parton
Vegye fel velünk a kapcsolatot

(+36) 83/950-262

/Nyaralo24