Aktív pihenés a Balatonon

Sport és nyaralás

Nyitóoldal > Balaton > Sport-Aktivitas
Aktívan a nyaralás alatt is

Sport és pihenés a Balatonon

A Balaton régió számtalan sportolási lehetőséget kínál a látogatók számára. Gyakorlatilag minden üdülőhelyen különféle lehetőségek vannak sportolásra, kirándulásra vagy túrázásra. Ezen az oldalon szeretnénk bemutatni néhány lehetőséget ezek közül.

Horgászat

Horgászat a Balatonon

Horgászok a Balatonnál

A Balaton és környéke számos helyen biztosít lehetőséget ezen igazán népszerű hobbi folytatására. Este a mólók végén, vitorlás kikötőkben a helyiek és a nyaralni érkező vendégek is szívesen horgásznak. A halfogás öröme mellett a legszebb látványt természetesen a naplemente biztosítja a horgásznak és családjának. Sok nyaralótulajdonos kis saját stéggel is rendelkezik, így egyszerűen megoldható a horgászat. Az igazi „fanatikus” horgász nyaralótulajdonosok akár csónakot is tudnak biztosítani vendégeiknek. A horgászathoz horgászati engedélyre van szükség a Balaton partján, amelyet megvásárolhat a megfelelő kikötőkben, horgász cikkeket árusító üzletekben. A turisztikai információs irodákban bővebb tájékoztatást is tudnak adni, hogy az adott településen hol lehet a szükséges dokumentumokat beszerezni. A tó leghíresebb hala a balatoni Fogassüllő, amelyet számos üzletben vagy étteremben is meg lehet vásárolni, természetesen fogyasztásra kész állapotban. Az évszaktól függően más fajtájú halakat is foghatunk a tavon, az egyik legjobb sporthal például a ponty, de csuka vagy harcsa is könnyedén horogra akadhat a Balatonban. Felhívjuk figyelmét hogy halfajonként különböző méretkorlátozási, illetve fogási tilalmak vannak érvényben. Erről bővebb tájékoztatást a horgászengedélyeket árusító üzletekben kaphat.

Tipp: Balatonmáriafürdőn két móló található, amelyek egyikét szinte kizárólag horgászok használják. Itt nyugalomban horgászhat

Lovak

Lovaglás a Balatonon

Lovaglás a Balaton mellett

Igazi lovas nemzet a magyar, így a lovas sportoknak hagyománya van a Balatonon is. A tó körül számtalan helyen, pl. Balatonfenyvesen, Zamárdiban vagy Gyenesdiáson vannak arra szakosodott istállók, ahol megtanítsák a lovaglást. Ez természetesen felügyelet mellett zajlik. Az ajánlatok széles skáláját találja az, aki lovag elsajátítására szánja rá magát. Kezdők és gyakorlott lovasok is megtalálják a tudás szintjüknek megfelelő szolgáltatásokat. A gyermekek számára tartott lovaglási órák mellett gyakran elérhető szolgáltatások közül az egyik legnépszerűbb a lovas kocsikázás. Tipp: A lovas iskolákon kívül a Zamárdiban üzemel a Galopp Lovas Üdülőfalu, mely fantasztikus élményt jelent azoknak, akik igazi parasztházban szeretnének megszállni. A komplexum területén recepció és étterem is üzemel.

Tenisz és egyebek

Teniszpályák a Balatonon

Teniszezés a Balatonnál

A Balaton szinte minden településén lehet teniszezni, ez az egyik legkedveltebb sporttevékenység. A nyaralás alatt akár tanfolyamokat is igénybe lehet venni. Általában kezdők és képzett teniszezők szólnak ezek az órák. Általában a teniszpályákat óránkénti bérléssel vehetik igénybe a sport szerelmesei. Lehetőség van szervezett versenyeken való részvételre vagy csak nézőként is figyelhetjük az eseményeket. A játékhoz szükséges felszerelések kölcsönözhetőek a helyszínen, de természetesen saját teniszütőt is magával vihet a sportoló. A Balaton teniszpályái többnyire salakpályák. Tipp: A Balaton egyik legnagyobb teniszpályája Balatonbogláron található. Összesen 14 salakpályán itt játszhat, vagy tenisz órákat is lehet venni. Az oktatók németül és angolul is beszélnek. A tenisz klub március végétől október végéig tart nyitva.

Vízi sportok

Vitorlázás és szörfözés

Szörfözés a vizen

A Balaton mindig is a vitorlázók és a szörfösök paradicsoma volt. Mivel a robbanómotoros hajók nem engedélyezettek a tavon, így sok ember ezt a fajta vízi közlekedést választja. Vitorlázni a tavon az egyik legkellemesebb időtöltés. A legtöbb kikötőben bérelhetőek kikötőhelyek a vitorlás hajók számára. Aki azt tervezi, hogy vitorlással átszeli a Balatont, annak van lehetősége így több kikötőbe kikötni és az éjszakát biztonságban eltölteni. Szinte minden településen van lehetőség szörfdeszkák bérlésére vagy oktató által való tanulásra is.

A kimagaslóan jó kikötői körülmények és a változó széljárás miatt évente többször is regattát – vitorlás versenyt - rendeznek a tavon. Balatonfüredről induló, nemzetközi tókerülő verseny - mely Európában a leghosszabb körű tóvitorlázási esemény - a "Kék szalag". Több mint 600 hajó, több mint 30 különböző osztályban vág neki a versenynek, hogy befejezze a kb. 155 kilométer hosszú útvonalat.

Balatoni kerékpárút

Kerékpáros túrák

Balatoni bringakörút

A kerékpározás az egyik legegészségesebb szabadidős tevékenység. Nincs szükség nagy befektetésre és mégis a napi szinten végzett mozgás jótékony hatással van az emberi szervezetre. A tó körülbelül 200 kilométer hosszú partvonala mellett kialakított Balatoni Kerékpárút teljesen körbeöleli a tavat. Így van lehetőség napi szinten a szállásunkról elindulva akár csak pár kilométer frissítő kerekezéshez, vagy aki bátrabb az többnapos biciklis túrát is szervezhet a tó megkerülésére.

A Balatoni Kerékpárút, amely a Balaton körül vezet, évek óta elkészült. Ez ragyogó lehetőséget biztosít, hogy a forgalmas utcákat elkerülve nyugodtan, friss levegőt szívva élvezzük a természetet. A kerékpárút kezdőknek is megfelelő, mivel nincs nehézen teljesíthető szakasza.

A Balatoni Kerékpárút mellett van egy jól kiépített útvonal a Kis-Balatonon keresztül is. Az igazi vadregényes természet itt még ereje tejében található, így fantasztikus élményt jelent annak, aki ide ellátogat.

Balaton – Témák
Vegye fel velünk a kapcsolatot

(+36) 83/950-262

/Nyaralo24