Zamárdi

Sok hely a fürdőzéshez

Nyitóoldal > Balaton > Üdülőhelyek > Zamárdi
Üdülőhelyek
Zamárdi

A Zamárdi üdülőhely a Balaton déli oldalán található, Szántód és Siófok települések között. Zamárdi csaknem 10 kilométer hosszan húzódik a Balaton mentén. A fürdőtelepet és a régi falurészt a 7-es főút választja ketté.

Zamárdi

Népszerű Balaton parti üdülőhely a déli parton

Zamárdi strand

Zamárdi, mint kiemelt Balaton parti üdülőhely csak a múlt század elején kezdődött. Az 1930-as évektől fogva indult látványos fejlődésnek. Ekkor tervezték és építették meg az első üdülőtelepeket. Ekkor jött létre a budapesti vasútvonal is.

A múlt század 20-30-as éveiben a nyaralók száma olyan gyorsan növekedett, hogy sok vendégház, vendéglő, strand és üzlet épült. A község gyorsan a magyar tisztviselők kedvelt üdülőhelyévé vált, mivel Zamárdiban olcsóbb volt a pihenés, mint a tó többi nagy üdülőhelyén.

Zamárdi napjainkban ketté van választva a 7-es úttal üdülőkomplexumtól. Különösen szép Zamárdi környéke, amelyet elsősorban a lovassport szerelmeseinek kell ismerniük, mivel itt sok jól kiépített lovas út található.

Minden évben július végén, a standon zajlik az egész Balaton legnagyobb szabadtéri rendezvénye. A Balaton Sound Fesztivál sok ismert nemzetközi sztár DJ pörgeti a lemezeket és így rengeteg vendéget vonz a Balatonhoz. Balatoni programokról bővebben itt olvashat.

Zamárdi

Vidék, csodálatos kilátással

Kőhegyi-kilátó Zamárdi

A gyönyörű környezete mellett Zamárdi egy nagyon szép, hatalmas stranddal és természetesen számos étteremmel és bárral is rendelkezik.

Sok felfedezni való vár minket Zamárdiban és környékén. Egyik turista látványossága a környéknek az úgynevezett Szamárkő. A nevét a legenda szerint arról kapta, hogy a gyermek Jézus Szűz Máriával és Szent Józseffel erre járt szamárháton. A két nyom pedig Jézusé és a szamáré. Egy másik legenda szerint ezt a követ a tihanyi tűzhányó lökte át ide egy kitörés alkalmával. A kutatások megállapították, hogy a kő helyben képződött és különböző folyamatok hatására a homokkő szilárd kőzetté alakult.

Egy kicsi hegyen Zamárdi határában található egy kilátótorony, mely a Kő-hegyi kilátó nevet viseli. Messziről látható a kilátó, innen csodálatos kilátás nyílik a Balaton keleti medencéjére, a Tihanyifélszigetre és a környező szőlőültetvényekre. Sok helyi lakos és turista kifejezetten csak azért mássza meg a kilátót, hogy megcsodálja a naplementét, vagy egyszerűen csak a Balatont.

Üdülőhelyek az északi parton
Üdülőhelyek a déli parton
Vegye fel velünk a kapcsolatot

(+36) 83/950-262

/Nyaralo24