Keszthely

A Balaton fővárosa

Nyitóoldal > Balaton > Üdülőhelyek > Keszthely
Üdülőváros
Keszthely

Keszthely a mintegy 23.000 lakosával a Balaton legnagyobb városa és a régió titkos fővárosának számít. A wellness nyaralás kiválóan kombinálható a strandolással és a kulturális programokkal.

Ajánlott nyaralóink

Már 45429 Ft

Nyaralóház Keszthely 23

Keszthely
4 fő
7500 m
Már 22571 Ft

Nyaralóház Keszthely 10

Keszthely
4 fő
8000 m
Már 22571 Ft

Nyaralóház Keszthely 20

Keszthely
6 fő
4900 m
Már 22571 Ft

Nyaralóház Keszthely 19

Keszthely
4 fő
11500 m
Már 28000 Ft

Nyaralóház Keszthely 11

Keszthely
6 fő
1000 m
Keszthely

Művelődés és strandolás

Keszthely városa

A város történelme a római korra nyúlik vissza, amikor ezen a helyen már települések voltak. Az első írásos emlék Keszthellyel kapcsolatban 1247-re tehető és 1421-ben szerzett vásári jogot.

A város felemelkedése a Festetics család fáradozásainak köszönhető, akik a róluk elnevezett Kastélyt is építették. A keszthelyi Festetics kastély ma is Közép-Európa legszebb barokk kastélyai közé tartozik.

Rövid idővel később a 18. század végére gróf Festetics György megalapította a mezőgazdasági főiskolát, a Georgikont. Ma ez a Veszprémi Egyetem agrártudományi kara.

A turizmus nem sokkal ezután a 19. században alakult ki. Manapság sok étterem, bár és hotel övezi a partot és ezek teszik Keszthelyt a Balaton egyik legkedveltebb városává.

Keszthely

A Festetics kastély

Keszthelyi Festetics Kastély

A legjelentősebb látványosság a már említett kastély a sétálóutca északi végén. U alakú alaprajza van és a gondozott kastélypark közepén található részben sok idős növény és fa társaságában. A parkot csak 120 évvel a kastély felépítése után létesítették egy átalakítás során.

Nyáron a kastélyban sok kulturális rendezvény van, valamint előadások, kiállítások és koncertsorozatok is várják az érdeklődőket. A látogatók tárlatvezetést is kérhetnek a kastély megismeréséhez. Ezen kívül itt található a Helikon könyvtár, amely Magyarország egyik legnagyobb könyvtára.

Keszthely

További látnivalók

A városban meghatározó szerepe van a Festetics családnak és a róluk elnevezett kastélynak, amely Európa egyik legszebb barokk kastélyai közé tartozik. Mindenképpen érdemes végigsétálni a belvároson, mert itt is sok a felfedezni való.

Egykori városháza Keszthelyen

Az egykori városháza A sétálóutcán áll az egykori városháza épülete, amely 1887-ben épült és sokáig a város közigazgatási székhelye volt. Ma a keszthelyi kulturális központnak és a Tourinformnak ad helyet. Látványossága a lépcsőházban található márványtáblák, amelyeken a város híres személyiségeinek a neve szerepel.

Keszthelyi Szigetfürdő

Móló Szigetfürdővel A keszthelyi strand az egyik legszebb a Balaton északi partján. A fövenyen kívül van egy homokstrand is, amelyet a gyerekek kedvelik a legjobban. Közvetlenül a strandon található a móló az 1848-ban épült Szigetfürdővel ahonnan pompás kilátás nyílik a Balatonra.

Festetics György szobra a főtéren

Festetics György szobra Kedvelt fotótéma gróf Festetics György ülő szobra, aki Keszthely város egyik legmeghatározóbb alakja. A Fő téren található a gimnázium előtt és Farkas Ferenc szobrász műve, aki a szobrot egy mészkővel fedett kerek tér közepén helyezte el.

Üdülőhelyek az északi parton
Üdülőhelyek a déli parton
Vegye fel velünk a kapcsolatot

(+36) 83/950-262

/Nyaralo24