Koloska-völgyi Vadaspark

A Koloska-völgyi Vadaspark, mely Balatonfüred környékén kirándulóknak télen és nyáron is jó program lehetőséget kínál a Koloska-völgy mélyén kialakított vadaspark. Balatonfüred mellett a Koloska csárda közelében, közvetlenül a Koloska patak mellett nyújtózik el. Több mint két hektáros területen a magyar állam tulajdonában van, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében, mint

Tovább
Folly Arborétum

Folly Arborétum a Badacsony oldalában, Ábrahámhegy felől a 71-es útról lekanyarodva, a Kápolnavölgyi úton keresztül érhető el.
Az ide vezető út eléggé keskeny és egysávos. A főútról lekanyarodva egy dombon kell felfele haladni, néhány helyen nagyon meredek az út.

Az arborétum egy gyönyörű és nagyon különleges hely ahol nem csak

Tovább
Bélapi pihenőhely – Balatongyörök

A Bélapi pihenőhely Balatongyörök központjától 1,5-2 kilométer távolságra található, személyautóval könnyen megközelíthető pihenő kiránduló hely. Erdei túrák kiindulóhelyeként, illetve családok hétvégi programjainak nyújt kitűnő helyszínt, tűzrakó helyeivel, padjaival és focipályával az erdő szélében.

Út a kék-túra útvonalhoz

A Keszthelyi- hegységben halad az országos kék-túra útvonal, a pihenőtől 45 perc sétára

Bővebb infó: https://www.turistautak.hu/

A …

Tovább
Balatoni kerékpárút

A Balatoni kerékpárút a maga 206 km-es hosszával először 1993-ban kezdett épülni, számos településen keresztül halad. Három megyén keresztül kerekezhetünk: Zala, Veszprém és Somogy. Az útminősége nagyon változatos szakaszokból áll. Van kényelmes kétsávos és sávelválasztós vagy kerékpározásra alkalmas közút. De olyan is van ahol az út menti gaz, gyökérzet már …

Tovább
Balatonfenyvesi Kisvasút

Balatonfenyvesi kisvasút, vagy hivatalos nevén a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút a Magyar Államvasutak Zrt. utolsó keskeny nyomtávolságú gazdasági vasútja. A vasút építését 1950 októberében kezdték, a Balaton egykoron legnagyobb öblét képező Nagyberek területén Balatonfenyves MÁV állomás és a mai Imre-major között.

Érdemes megemlékezni arról, hogy ez a kis vasút már a

Tovább