Pincekert Vendéglő Balatonkeresztúr

2021 májusában újranyitott a Pincekert Vendéglő Cser Zoltán séf vezetésével. Az étterem közvetlenül a 7-es út mellett található, ahol a Balatoni hangulat mellett valódi magyaros ízekkel várják a kedves vendégeket.

Vegetáriánus étel

Az ide látogatók minden igényét kiszolgálják, legyen az vegetáriánus vagy akár húsimádó.

  • Étlapján kitűnő kézműves hamburgerek, levesek, hal és vadételek
Tovább
Koloska-völgyi Vadaspark

A Koloska-völgyi Vadaspark, mely Balatonfüred környékén kirándulóknak télen és nyáron is jó program lehetőséget kínál a Koloska-völgy mélyén kialakított vadaspark. Balatonfüred mellett a Koloska csárda közelében, közvetlenül a Koloska patak mellett nyújtózik el. Több mint két hektáros területen a magyar állam tulajdonában van, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében, mint

Tovább
Jónak lenni jó…

Egy ismerősünk hívta fel a figyelmünket Kiss Orsi lelkiismeretes tevékenységére itt a Balaton mellett Balatonkeresztúron. Többed magával szabadidejében és saját költségen segít a gazdátlan állatokon, főleg cicákon. Az árva, elkóborolt házi kedvencek megmentőjét jól ismerik több Facebook csoportban is, ahol megosztásaival segíti a kétségbe esett gazdák kedvenceinek megtalálását.

Cica

A bájos

Tovább
Folly Arborétum

Folly Arborétum a Badacsony oldalában, Ábrahámhegy felől a 71-es útról lekanyarodva, a Kápolnavölgyi úton keresztül érhető el.
Az ide vezető út eléggé keskeny és egysávos. A főútról lekanyarodva egy dombon kell felfele haladni, néhány helyen nagyon meredek az út.

Az arborétum egy gyönyörű és nagyon különleges hely ahol nem csak

Tovább
Szép-kártya zsebei 2022. szeptember 30-ig


A kormány döntése értelmében a cafeteriát igénybe vevő személyek bárhova felhasználhatják a SZÉP-Kártyájukon szereplő összegeket a 2022. szeptember 30. dátumig.

Koronavirus.gov.hu

Ezen kívül Tállai András államtitkár hozzá tette, hogy az elmúlt években a cafeteria túlnyomó rész – 70 százaléka – a vendéglátás alszámlára került feltöltésre. További 10 százalék szabadidő alszámlára …

Tovább
Művészetek Völgye Fesztivál-2021

Hamarosan megnyitja kapuit a jubileumi 30. Művészetek Völgye Fesztivál Kapolcs- Taliándörögd- Vigántpetenden.10 nap zsongás szegi meg a Veszprém megyei települések nyugalmát.


Lesz itt minden, mint szokták mondani, szem szájnak ingere…de hozzátenném a fül testrészünket is, hiszen a rengeteg zenei élménynek elsősorban az a befogadója. A komoly zenétől a könnyű zenéig, …

Tovább
Nyereményjáték a Facebookon!

Fantasztikus lehetőséget kapnak azok, akik a Nyaraló24 Facebook oldalát meglátogatják. Egy egyszerű kérdésre keressük a választ csupán, melyet hozzászólásként kell a bejegyzéshez írni:

Mi cégünk szlogenje?

Annyit azért elárulhatunk, hogy nagyon nem kell mélyre ásni az oldalunkon, sem szemfülesnek lenni ahhoz, hogy ezt az egyszerű kérdést meg tudja válaszolni a …

Tovább
Bélapi pihenőhely – Balatongyörök

A Bélapi pihenőhely Balatongyörök központjától 1,5-2 kilométer távolságra található, személyautóval könnyen megközelíthető pihenő kiránduló hely. Erdei túrák kiindulóhelyeként, illetve családok hétvégi programjainak nyújt kitűnő helyszínt, tűzrakó helyeivel, padjaival és focipályával az erdő szélében.

Út a kék-túra útvonalhoz

A Keszthelyi- hegységben halad az országos kék-túra útvonal, a pihenőtől 45 perc sétára

Bővebb infó: https://www.turistautak.hu/

A …

Tovább
Balatoni kerékpárút

A Balatoni kerékpárút a maga 206 km-es hosszával először 1993-ban kezdett épülni, számos településen keresztül halad. Három megyén keresztül kerekezhetünk: Zala, Veszprém és Somogy. Az útminősége nagyon változatos szakaszokból áll. Van kényelmes kétsávos és sávelválasztós vagy kerékpározásra alkalmas közút. De olyan is van ahol az út menti gaz, gyökérzet már …

Tovább
Balatonfenyvesi Kisvasút

Balatonfenyvesi kisvasút, vagy hivatalos nevén a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút a Magyar Államvasutak Zrt. utolsó keskeny nyomtávolságú gazdasági vasútja. A vasút építését 1950 októberében kezdték, a Balaton egykoron legnagyobb öblét képező Nagyberek területén Balatonfenyves MÁV állomás és a mai Imre-major között.

Érdemes megemlékezni arról, hogy ez a kis vasút már a

Tovább